Infraroodcabine

Terug naar overzicht

Uw gezondheid optimaliseren via infraroodstralen

Deze van de natuur gecopieerde, gepatenteerde lavazand techniek en de infrarood op lage temperatuur techniek van Physiotherm werken op natuurlijke wijze en stimuleren het zweten. Onzichtbaar voor het menselijke oog kunnen deze de eigen genezingskrachten stimuleren en waardevolle energie vrijmaken. Dit alles op een gezonde en efficiente manier. Hoewel we als mens uniek zijn, functioneert ons organisme grotendeels op dezelfde manier. We hebben een constante lichaamstemperatuur van ongeveer 37°C nodig om gezond en fit te blijven. Dit wordt door een geraffineerd mechanisme tot op een tiende van een graad geregeld. In sommige gevallen bijvoorbeeld bij infectie of virale ziekten, gaat onze interne thermostaat de temperatuur met 1 tot 3°C verhogen. We hebben dan koorts. Het immuunsysteem draait dan tijdelijk op een hoog toerental, intensiever en effectiever. Het eigen genezingsmechanisme werkt dan op volle kracht.

Toepassing op infraroodcabine

Het therapeutisch gebruik van een Physiotherm dieptewarmtecabine ligt voor de hand; De infraroodtechniek op lage temperatuur en de gepatenteerde stralingselementen gevuld met lavazand laten toe een diepe warmte te verspreiden, heel respectvol voor het organisme. Een cabinetemperatuur van 30°C volstaat reeds om het totale regulatiemechanisme in het lichaaml in werking te late treden. De warmte wordt over het wervelkolomopptervlak opgenomen en via de lymfen en bloedbanen snel en gelijkmatig over het ganse lichaam verdeeld. Er ontstaat een aangenaam en reinigend zweten van “ binnen naar buiten “.

De voordelen

  • Deze nieuwe energie die zich verspreidt vanaf 30°C, kan opmerkelijke resultaten geven voor:
  • Het verdrijven van gif-en afvalstoffen uit het lichaam, het lichaam te zuiveren
  • Het immuunsysteem te versterken
  • Rugpijn te verlichten en de spieren te ontspannen
  • Ondersteuning van het metabolisme
  • Positieve behandeling van huidziekten en allergieen
  • Ondersteuning bij gewenst gewichtsverlies
  • Ondersteuning bij slapeloosheid of concentratiestoornissen
  • Mensen die aan sport doen gebruiken deze techniek zowel om de spieren te ontspannen als bij revalidatie na een kwetsuur.
  • En dit zijn slechts enkele heilzame effecten van de zachte en diepe warmte van Physiotherm.

Chromotherapie / Kleurentherapie

Rood: Activeert het hart en de bloedsomploop. Huidziekten en reuma worden positief beinvloed door rood licht. Tevens worden de hersenen, longen en spieren positief beinvloed. Bovendien werkt de kleur rood rustgevend.

Geel: Helpt bij maag en darmklachten. Geel zorgt voor een goede werking van de klieren en activeert het huidslijm. De kleur geel verschaft, behalve een gunstige werking op humeur, een warm en behaaglijk gevoel.

Blauw: Werkt verkoelend en verfrissend. Het heeft een positieve uitwerking op slapeloosheid, onrust en angst. Blauw zorgt voor een goede doorbloeding.

Groen: Werkt rustgevend, verschaft zelfvertrouwen en geeft kracht. De kleur groen helpt bij zenuwkwalen, hoofdpijn, jicht en bij hoesten. Onderzoekers van over de hele wereld zijn het met elkaar eens dat het gebruik en de effecten van infraroodsauna vele male effectiever zijn dan dat van de traditionele sauna’s. De diepe penetratie van infrarood*-energie stelt de cellen in staat zich te ontdoen van afvalstoffen tot op het diepste niveau.

Comments are closed.